Despre proiect

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamț.

Asociaţia FUTURE din Piatra-Neamț urmăreşte promovarea cât mai eficientă a imaginii judeţului Neamţ, a valorilor acestui judeţ, a potenţialului turistic şi cultural existent aici. Prin activităţile pe care le depunem urmărim creşterea atractivităţii turistice regionale, modernizarea infrastructurii şi atragerea de fonduri din partea autorităţilor locale pentru materializarea obiectivelor pe care ni le propunem.

În județul Neamț dispunem de 537 monumente istorice, consemnate de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Prin acest proiect propunem crearea unui catalog electronic exhaustiv cu fotografii, descrieri și clipuri video pentru fiecare monument care este accesibil și, în funcție de buget, publicarea variantei tipărite a acestui catalog.

Dincolo de orice promovare care va fi realizată pentru cele peste 500 de monumente istorice din Neamț, simpla existență a unui asemenea catalog dintr-un județ schimbă radical viziunea și oportunitatea turistică, economică și comercială a zonei. În acest scop, catalogul electronic creat nu va emite pretenții de drepturi de autor și nu va avea marcat niciun material foto sau video pentru a se putea folosi conținutul său de către orice instituție mass-media, orice operator turistic sau oricine este interesat de zona județului Neamț.

Acest proiect presupune o muncă titanică de documentare pe teren, de accesare a informațiilor de specialitate, de prelucrare a fotografiilor și imaginilor video, de concepere a catalogului propriu-zis în format electronic și tipărit. Dorința tuturor celor implicați în proiect este ca autoritățile locale, persoanele fizice și juridice interesate să își ofere sprijinul în implementarea acestui proiect pentru a avea o carte de vizită de excepție a județului Neamț.